Oyun Bilgisayarı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

13-04-2022 10:59
Oyun Bilgisayarı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Zamanının çoğunu bilgisayar başında geçiren kişiler çoğunlukla oyun oynamakta. Bazıları bunu iş olarak yapsa da bazı kişiler işten eve geldiğinde kalan zamanında oyunlarla vakit geçiriyor. Günümüzde, muhteşem grafiklere sahip oyunlar çıktı ve hala çıkmaya devam ediyor. Grafikler ve özellikler daha kaliteli hale geldikçe sistem gereksinimleri de normal olarak artıyor. Bu durumda oyunu seven ve bilgisayar başında bu nedenle çok vakit geçirenler için oyun bilgisayarı ihtiyacı doğuyor. Bir oyun bilgisayarı almaya karar verdiyseniz dikkat etmeniz gereken bazı hususlar var. Bunun için blog yazımızın devamını dikkatlice okuyun.

Oyun Bilgisayarı Hangi Özelliklerde Olmalı?


Oyun bilgisayarı almaya karar verdiyseniz iyi bir araştırma yapmanız şart. Aynı zamanda sizlere bunun için güzel fikirler sunduk. 

Oyun bilgisayarı için iki farklı seçeneğiniz var. Genellikle masaüstü tercih edilsede artık Laptoplar'da gerçekten güçlü ve oyun için uygun bir hale getirildi. Bunun için üretilmiş birçok laptop var. Monster, Excalibur ve MSİ oyun bilgisayarları en çok bilinen ve tercih edilenler arasında yer alıyor. Eğer tercihiniz laptoptan yana olacaksa bu markalara göz atmanızı tavsiye ediyorum.

Monster oyuncu bilgisayarları diğerlerine nazaran daha uygun ve fiyatına göre daha güçlü özellikler ile geliyor. Yerli üretimi olması bir etken tabiki. Şuanda en yeni çıkan cihazlarında RTX yüksek güçlü ve bütün oyunlar için yeterli oyun kartları ile geliyor. Bu kartlara sahip cihazlar ile dilediğiniz oyunu yüksek ayarlarda oynayabilirsiniz. 

Masaüstü Oyun Bilgisayarı Alırken Nelere Dikkat Etmeli?


Eğer oyun oynamak için masaüstü tercihiniz olacaksa kesinlikle hazır toplanmış sistemleri tavsiye ediyorum. Bütçe konusunda daha uygun oluyorlar. Ayrıca oyuncular için özel olarak daha güçlü donanımlar tercih ediliyor ve daha stabil oluyor. Ekran kartı olarak RTX model ve emsallerini tercih etmenizi öneriyorum. GTX ekran kartları artık eskidi. Şuanda GTX kartlarda birçok oyunu kaldıracak seviyede ancak bütçeniz yetiyorsa yeni serilere yönelmenizi tavsiye ediyorum. 

Oyuncu bilgisayarı alırken soğutma olayına çoğu kişi fransız kalıyor açıkcası. CPU ve kasa içi soğutmanın önemi çok yüksek. Özellikle sıcak şehirlerde yaşıyorsanız ve uzun süre bilgisayar başında oyun oynayacaksanız biraz daha paraya kıyıp sıvı soğutma sistemi almanızı öneriyorum. Sadece CPU için sıvı soğutma tercih etmeniz yeterli. Eğer bütçeniz varsa ekran kartı ve anakart içinde tercih edebilirsiniz. CPU sıvı soğutma için hazır sistemler var. Onları alıp eliniz yatkınsa kendiniz takabilirsiniz. Ancak daha önce takmadıysanız teknik servislerde veya bilgisayarı toplatırken aldığınız yere yaptırabilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.